DOEPELSTRIJKERS IS AN INTERDISCIPLINARY DESIGN STUDIO FOR INTERIOR, ARCHITECTURE AND URBAN PROJECTS. The beauty of our profession is the ability to respond to the specifics of a place and culture. To dive deep into local conditions and challenges and find tailor-made design solutions.

Residential building with wintergardens

AMSTERDAM

DoepelStrijkers has designed a 4500m2 residential building with wintergardens in Amsterdam for Pinnacle. The nine layered building, comprising of 40 apartments, is situated above an existing parking garage and falls under the master plan designed by MVRDV. The building is characterized by it’s stepped façade and winter gardens on the east and west facades. This flexible outdoor space functions as a climate zone, optimising its use the whole year round.
client
Pinnacle
location
Amsterdam, the Netherlands
program
4500m2 apartments
status
preliminary design 2017
design
Duzan Doepel, Eline Strijkers, Chantal Vos with Kasper Zoet and Mikolai Brus
technical engineering and cost calculations
Studio Bouwhaven
NEWS
Related projects