Array ( [id] => 1757 [pid] => 1 [typ] => pro [mdm] => img [fnm] => DoepelStrijkersArchitectsLensveltAVLGlyd.png [tit_nl] => [tit_en] => [txt_nl] => [txt_en] => [r] => 0.75 [url] => [pub_nl] => 1 [pub_en] => 0 [seq] => 1 [hp] => 0 [hp2] => 0 [siz] => ) Array ( [id] => 838 [pid] => 1 [typ] => pro [mdm] => img [fnm] => Modern_Renovated_Farmhouse_5.jpg [tit_nl] => [tit_en] => [txt_nl] => [txt_en] => [r] => 0.80322 [url] => [pub_nl] => 1 [pub_en] => 1 [seq] => 2 [hp] => 1 [hp2] => 0 [siz] => ) Array ( [id] => 235 [pid] => 1 [typ] => pro [mdm] => img [fnm] => EXP 03EXP 03.jpg [tit_nl] => [tit_en] => [txt_nl] => [txt_en] => [r] => 1.33333 [url] => [pub_nl] => 1 [pub_en] => 1 [seq] => 3 [hp] => 1 [hp2] => 0 [siz] => ) Array ( [id] => 234 [pid] => 1 [typ] => pro [mdm] => img [fnm] => EXP 04EXP 04.jpg [tit_nl] => [tit_en] => [txt_nl] => [txt_en] => [r] => 1.33333 [url] => [pub_nl] => 1 [pub_en] => 1 [seq] => 4 [hp] => 1 [hp2] => 0 [siz] => ) Array ( [id] => 70 [pid] => 1 [typ] => pro [mdm] => img [fnm] => expofarm_f01.jpg [tit_nl] => Conceptvisualisatie [tit_en] => [txt_nl] => [txt_en] => [r] => 1.33333 [url] => [pub_nl] => 1 [pub_en] => 1 [seq] => 5 [hp] => 1 [hp2] => 0 [siz] => ) Array ( [id] => 47 [pid] => 1 [typ] => pro [mdm] => img [fnm] => EXPO_CON.jpg [tit_nl] => [tit_en] => [txt_nl] => [txt_en] => [r] => 1.33333 [url] => [pub_nl] => 1 [pub_en] => 1 [seq] => 6 [hp] => 1 [hp2] => 0 [siz] => ) Array ( [id] => 1710 [pid] => 1 [typ] => pro [mdm] => txt [fnm] => [tit_nl] => Expo Farm [tit_en] => Expo Farm [txt_nl] => Het bestaande woongedeelte van de boerderij wordt echter gekenmerkt door onduidelijke aanbouwen en niveauverschillen in het dak. De nieuwe situatie borduurt voort op de bestaande kwaliteit van de aanwezige huisjes. Door intern in alle volumes de verdiepingsvloeren te verwijderen wordt er zowel aan buiten- als binnenzijde een huisjesvorm ervaren. Het woongedeelte zal in de nieuwe situatie worden teruggebracht tot een archetype huis. Om van een optimaal uitzicht te kunnen genieten en een maximale beleving van patio en natuur te verkrijgen wordt het woonhuis aan de oostzijde uitgevoerd in glas.De gewenste negen gebruiksgebieden worden elk ondergebracht in een eigen huis.Negen huizen voor negen functies worden geplaatst op een tapijt van betontegels. Het interieur van het hoofdgebouw kan transformeren van een woonhuis in een theaterhuis geschikt voor projectie en als showroom. [txt_en] => [r] => [url] => [pub_nl] => 1 [pub_en] => 0 [seq] => 7 [hp] => 0 [hp2] => 0 [siz] => ) Array ( [id] => 1711 [pid] => 1 [typ] => pro [mdm] => txt [fnm] => [tit_nl] => Credits [tit_en] => [txt_nl] => ONTWERP: Eline Strijkers met Andre van der Slik FOTOGRAFIE: Esther Stam [txt_en] => [r] => [url] => [pub_nl] => 1 [pub_en] => 0 [seq] => 8 [hp] => 0 [hp2] => 0 [siz] => ) LENSVELT EXPO FARM
DOEPELSTRIJKERS IS AN INTERDISCIPLINARY DESIGN STUDIO FOR INTERIOR, ARCHITECTURE AND URBAN PROJECTS. The beauty of our profession is the ability to respond to the specifics of a place and culture. To dive deep into local conditions and challenges and find tailor-made design solutions.

LENSVELT EXPO FARM

MEER, BELGIUM

An existing farm is transformed into a house and conference centre. The layout of the farm is comprised of three archetypal
shed-like volumes.


The existing living area of the farm is however characterised by unclear additions and level differences in the roof. The plan seeks to further enhance the qualities of the existing structures. By removing the floors and internal volumes this strong archetypal form is experienced from the inside as well as from the outside.
The living area is re-converted into an archetypal house. In order to be able to expand the view of nature and the relationship with the patio, the south-east side of the building is completely glazed. Each of the nine different functions is situated in it’s own volume. The nine houses for nine functions are organised on a carpet of concrete tiles. The interior of the main building can be transformed from a living space into an auditorium for projections and a showroom.

Expo Farm

client
Hans Lensvelt
location
Meer, Belgium
program
480 m2 conference studio house, renovation and interior of main and side buildings
status
realised 2008
design
Eline Strijkers with Andre van der Slik
photography
Esther Stam
PUBLICATIONS
Related projects